WEDSTRIJD Futsal Topsport Antwerpen - SAV Futsal Morlanwelz  11 - 1  (4-0)

DATUM 03-02-2017  21:15

DOELPUNTEN 10' Bouri 1-0, 11' Nesen 2-0, 12' Nesen 3-0, 18' Zaaf 4-0, 23' Darri 5-0, 23' Bouzambou 6-0, 27' Yachou 7-0, 30' Yachou 8-0, 33' Zailaf 8-1, x 9-1, 37' Zaaf 10-1, 39' Darri 11-1

VERSLAG Karim Bachar kon bijna op zijn normale kern rekenen voor deze wedstrijd tegen ex-Antwerpen vedette Zico. Alleen doelman Bilal Zemmouri diende geschorst op de tribunes plaats te nemen. Zo kreeg doelman Naigen Gomes, tweede doelman, het volle vertrouwen.

Onze beloften hadden de handen vol aan een weerbarstig Morlanwelz, dat bij herhaling de grenzen opzocht van wat nog kan in een zaalvoetbalwedstrijd. Scheidsrechter Makhi zag er blijkbaar geen graten in en de partij ontaardde meer dan eens in een potje stampen naar al wat bewoog. Onze beloften vonden pas diep in de tweede periode een derde keer de netten. Ook nadien was de partij niet gespeeld want een te slordige balcirculatie leverde nog meermaals gevaar op. De drie punten bleven in Antwerpen, maar het spelpeil was niet om heel vrolijk van te worden. Eindstand: 3 – 2

Karim Bachar koos voor Gomes in doel, Mohamed Darri, Dimitri Nesen, Yassine Achabar en Ali Bouri. Morlanwelz opende de partij met een snelle actie en dat leverde na amper zes seconden wedstrijd al meteen een corner op. Met deze actie was meteen alles over de bezoekers wat betreft de eerste helft verteld. FT Antwerpen nam de wedstrijd vanaf dan in handen, maar kon voorlopig onvoldoende en noodzakelijk hoog tempo realiseren. Het sloopwerk leverde wel halve kansen en schoten uit de tweede lijn, maar die brachten de bezoekende doelman niet in verlegenheid. Na goed 9 minuten legde Bouzambou de bal klaar voor Zaaf die op het verlaten doel mocht mikken. Hij wist de bal nog tegen de onderkant van de deklat te poeieren. Na ruim 10 minuten voerde Nesen het tempo gevoelig op. Na een steal en een snelle omschakeling bediende hij Zaaf op links en die knalde via Bouri de bal in doel.

10’40” minuut : Ali Bouri : 1 – 0

Twintig seconden later een vrijwel gelijkaardige fase. Nu combineerde Bouzambou met Darri die de inlopende Nesen aanspeelde en alweer bingo.

11’04” minuut : Dimitri Nesen : 2 – 0

Morlanwelz werd volledig van het parket geveegd. Minder dan een halve minuut later diende de doelman een corner toe te staan. Die werd ingeleverd bij Darri die een harde schuiver richting doel stuurde. Met een slimme deviatie zette alweer Nesen de doelman op het verkeerde been voor zijn tweede op rij.

11’37” minuut : Dimitri Nesen : 3 – 0

Zico verraste heel de zaal toen hij na dit derde doelpunt al voor de vliegende doelman koos. Het was echter niet om de bordjes te verhangen, maar voor een demonstratie anti-Futsal van de bovenste plank. De vliegende doelman posteerde zich diep op de helft van Antwerpen, net als twee andere veldspelers. Eιn duootje bleef op de eigen helft de bal heen en weer kaatsen, onverstoorbaar gedurende meer dan drie volle minuten. Het gejoel en gefluit bracht de coach niet van zijn stuk en zijn spelersgroep is jong en onervaren en riskeert het niet om de orders van de Meester naast zich neer te leggen natuurlijk. Uiteindelijk gaf Bachar de instructie de bal te gaan opjagen ook al was er bij deze stand geen noodzaak om het spel over te nemen. Drie minuten voor de rust toonde Morlanwelz even de intentie om te willen voetballen met een uitbraak alleen naar het doel van Gomes maar die liet zich niet verrassen. De corner was goed ingestudeerd en leverde een schot tussen de palen op, maar ook hiermee wist onze doelman, die een zeer verdienstelijke wedstrijd speelde, wel raad. In de 18de minuut zette Zaaf druk op de verdediging en eens in balbezit maakte hij het zaakje secuur af.

18’12” minuut : Hamza Zaaf : 4 – 0

Morlanwelz greep de aftrap aan om de bal achteraan opnieuw heen en weer te gaan kaatsen. Kortom: deze bezoekers waren niet gekomen voor een futsalwedstrijd.

Ruststand: 4 – 0

Bachar liet Achabar aan de kant en zette Bouzambou in de basis. Bij de bezoekers was Zico er niet in geslaagd het tij te keren en zijn spelers ondergingen het spel.

In de 22ste minuut schoot Darri de bal laag in de verste hoek voor de forfaitcijfers.

22’54” minuut : Mohamed Darri : 5 – 0

Twintig seconden later kwam Darri alweer in balbezit en nu leverde hij in bij Bouzambou. Said was in zijn element: de kleine ruimte vlak voor de doelmond van de tegenstanders. Hij haalde verrassend een vinnige punter uit waarbij hij de doelman tegenvoets verraste.

23’15” minuut : Said Bouzambou : 6 – 0

Op dat moment was de partij al lang gespeeld, maar voor de volledigheid geven we toch nog even de doelpuntenmakers bij de thuisploeg.

26’45” minuut : Yawad Yachou : 7 – 0

29’59” minuut : Yawad Yachou : 8 – 0

32’29” minuut : Mohamed Darri : 9 – 0

32’46” minuut : Mauro Valdemi (7) : 9 – 1

37’10” minuut : Hamza Zaaf : 10 – 1

38’57” minuut : Mohamed Darri : 11 – 1

Tenslotte nog vermelden dat Diego Pantani op 6 (zes!) seconden voor affluiten onze doelman een doodschop trakteerde die negen van de tien keer eindigt met een complexe breuk en maanden out. Gelukkig zijn doelmannen zo soepel en schokbestendig dat het allemaal nog wel mee viel.

Kortom een partij om heel snel te vergeten.

Eindstand: 11 – 1